Update zwemmersjeuk en blauwalg

De afgelopen weken is er twee maal gezocht naar poelslakken in het Natuurbad. Deze slakken kunnen de drager zijn van de parasiet Trichobilharzia cercariën de zwemmersjeuk veroorzaakt.

Er zijn heel weinig slakken gevonden en bureau Waardenburg, die de slakken heeft onderzocht, heeft de parasiet niet kunnen aantonen. Omdat we ondanks het onderzoek niet 100% kunnen uitsluiten dat de parasiet niet aanwezig is in het water adviseren we een ieder om zich na het zwemmen gelijk stevig af te drogen en bij thuiskomst gelijk af te spoelen (douchen). 

Verder is onlangs ten onrechte in het Dagblad van het Noorden vermeld dat er in het Natuurbad blauwalg zou zijn gevonden. Dat is gelukkig niet waar, het water wordt regelmatig gecontroleerd door het waterschap en bij de laatste controle bleek geen noemenswaardige hoeveelheid blauwalg aanwezig: RAP1800855_001.000 .

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.