20–jarig jubileum Historische Vereniging Tinaarlo

Op 16 december ’16 bestond onze Historische Vereniging 20 jaar. Het bestuur wilde deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en nodigde haar leden uit voor een gezellige avond met een hapje en drankje, een heerlijk winters buffet en een optreden van het muzikale Duo Wijsheid.

De voorzitter Fenno Scheeringa opende de avond en haalde nog even wat herinneringen op aan de afgelopen 20 jaar.

Na een hapje en drankje stond er een heerlijk winters buffet voor ons klaar in café Centraal te Tynaarlo. “Het is dik in orde” en “wat is het allemaal lekker, hè” hoorde je tijdens dit gezellige samen eten in een ontspannen sfeer.

hvt1

 

 

 

 

 

 

 

 

hvt2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een kopje koffie gingen we naar het zaaltje met  toneel, waar Duo Wijsheid hun apparatuur al had opgebouwd. Deze 2 mannen hebben ons een heel gezellige avond bezorgd met muziek en liedjes uit de 20e eeuw.

Van alles passeerde de revue en het was een feest van herkenning van oude liedjes, die iedereen wel kende. Veel liedjes werden spontaan meegezongen en van mooie  melodieën werd zichtbaar genoten.

Bij veel liedjes hadden ze ook achtergrondinformatie, wat ze op een leuke manier brachten.

De oudste melodie, die ze hebben gespeeld , was uit 1875 en heette “Dreamland”. Deze melodie is ooit bedacht door de vrouw van een predikant in Amerika. Tijdens het voorbereiden van zijn preek  verzocht hij zijn vrouw om hem even alleen te laten. Die keer pakte ze haar gitaar en ging in de tuin wat improviseren en zo is “Dreamland” ontstaan. Later is deze melodie door veel andere artiesten gebruikt, waaronder bijv. Paul de Leeuw met “Droomland”.

hvt3

 

 

 

 

 

 

 

 

hvt4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We kunnen terugkijken op een geslaagde, gezellige avond.

Nog enkele foto’s van de avond:

hvt5

 

 

 

 

 

 

 

 

hvt6

 

 

 

 

 

 

 

 

hvt8

hvt7