Historische Vereniging Tinaarlo

 

 

 

 

 

De Historische Vereniging Tinaarlo stelt zich ten doel de belangstelling voor en de studie over de geschiedenis en de cultuur van het dorp Tynaarlo te bevorderen.

opgericht 16 december 1996

 

Wat doet de Historische Vereniging Tynaarlo ?

Het dorp Tynaarlo bestaat al meer dan 1200 jaar en de vereniging die haar geschiedenis bestudeert ruim 20. Toch is in die korte periode het ledental van de vereniging verachtvoudigd en zijn er een aantal werkgroepen die specifieke onderwerpen nader bestuderen. Zo is er al heel wat wetenswaardigs bekend geworden over de (deels al weer verdwenen of verbouwde) boerderijen en andere woonhuizen in ons dorp, over de bedrijven die er gevestigd zijn (geweest), over de zandwinning in de buurt, over de nutsbedrijven die ons van gas en elektra voorzien en over de Werdenscheweg. Vier of vijf maal per jaar houdt de vereniging een bijeenkomst in Café Centraal of Perron 3.

Bestuur H.V.T.

 • Voorzitter: F.J. Scheeringa,  Zuidlaarderweg 8, 9482 TW Tynaarlo. Tel. 0592-542546. E-mail: f.j.scheeringa@home.nl
 • Secretaris: W.K.N. van der Meij,  Schoolstraat 5, 9482 PG Tynaarlo. Tel. 0592-543018. E-mail: hvtsecretariaat@gmail.com
 • Penningmeester: R. Jager, Lindenstraat 5, 9482 PR Tynaarlo. Tel. 0592-543805 / 06-33967538. E-mail: r.jager22@kpnplanet.nl
 • Lid: I. Bezema-Brink, De Eibert 6, 9482 RX Tynaarlo. Tel. 0592-543278. E-mail: h.bezema@online.nl
 • Lid: G. de Groot, De Wedberg 14, 9482 RT Tynaarlo. Tel. 0592-543237. E-mail: greta.degroot@hotmail.com

Lid worden van H.V.T.?

Dat kan door u op te geven bij de secretaris. Het lidmaatschap kosten 10,– euro p.p. per jaar. Voor informatie kunt u zich ook wenden tot de overige bestuursleden.

ANBI

HVT is een zogenaamde ANBI instelling:

 • Fiscaal nummer: 8162.34.401
 • Beloningsbeleid: Geen beloning, we zijn vrijwilligers.
 • Financiële verantwoording: Van de contributies van de leden en sponsorbijdragen kan de vereniging lezingen en excursies organiseren. Voor het uitgeven van boeken vraagt de Historische Vereniging Tinaarlo financiële steun van fondsen.

Sponsoring.

H.V.T. wordt gesponsord door:

5 Reacties op “Historische Vereniging Tinaarlo

 1. Hallo allemaal.
  Ik vind het leuk dat jullie ook een boek uitgeven van Tynaarlo, daar ben ik
  heel erg benieuwd naar. Ik ben in Anloo bij de Historische ver. ik ben Albertien Keun-Menninga getrouwd met Roelof Keun uit Zeegse. Mijn opa en oma wonen altijd schuin tegenover het station. Ze heten Hendrik Menninga en Albertien Oosting. Misschien hoor ik iets. Tiny

 2. Tiny hou de media in het komend voorjaar in de gaten en dan kun je lezen wanneer het boek op de markt komt en/of anders raadpleeg zo nu en dan dit medium.

 3. Ik heb onlangs het boek over het natuurbad van u ontvangen. Na lezing heb ik mij ter plekke ook georienteerd. Dit was een ontmoeting met het verleden. Historisch gezien is dit boek m.i. een waardevol document. Alle lof aan de samenstellers. Wat opvalt is dat Tynaarlo op 2 wijzen steeds vermeld staat. N.l. Tinaarlo en Tynaarlo.
  Wat is nu de juiste schrijfwijze? Ben benieuwd naar uw reactie!

 4. Tynaarlo staat nu op de plaatsnaamborden enzovoort, maar voorheen was het Tinaarlo. Daarom ook heet onze vereniging Historische Vereniging Tinaarlo. (HVT)

 5. Dag mevrouw/heer,
  Onze historische vereniging annen heeft een maquette gemaakt, mede op basis van uw maquette. Toen hebben de heren Cees Thijn en Harm Roelfsema aan jullie maquette Tynaarlo gewerkt. Om hen uit te nodigen bij de presentatie van onze maquette wil ik graag hun mailadres hebben. Kunt u mij daaraan helpen? Graag spoedig, want de presentatie is op 5 juli in het gemeentehuis van Aa en Hunze. Vast bedankt en met vriendelijke groet, Winny Feenstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *