IJsvereniging

De IJsvereniging Tynaarlo is een bloeiende vereniging, waarvan een groot gedeelte van de inwoners van het dorp Tynaarlo donateur of lid is.
In 2008 bestond deze vereniging 100 jaar en is daarmee de oudste vereniging van het dorp.
De ijsvereniging is ook lid van de landelijke schaatsbond, de KNSB.

Wij hebben de beschikking over het Maatschappijgat als ijsbaan. Dit is een grote, lange vijver, die ligt tegen de oostkant van het dorp, geklemd tussen de Waterkant en de spoorlijn. Dit ‘gat’ is destijds gegraven door de NS om zand te winnen voor de aanleg van delen van de spoorlijn Assen – Groningen.

Deze baan ligt uniek, omdat gedurende vriesperiodes met oostenwind de baan profiteert van de luwte van een brede bossingel.

Tevens hebben we op de oever van de vijver een eigen clubgebouw, waar vergaderingen gehouden kunnen worden en waar, wanneer de baan geopend is, genoten kan worden van ‘koek en zopie’.

 

In de maand  november word er altijd op een zaterdagmorgen de ijsbaan “schoon”gemaakt van riet, takken en ander groen zodat de ijsbaan klaar is voor een mooi schaatsseizoen. Ook de ledenvergadering is in de maand november.

Wanneer de gehele ijsbaan open is, dus tot aan de Zuidlaarderweg, kan men een rondje schaatsen van 900 meter. Aan het eind van het schaatsseizoen worden er altijd prikslee -wedstrijden en ijsspelen georganiseerd.

 

De organisatie van de vereniging:

Het bestuur bestaat op dit moment uit:

Voorzitter:  Henk Slijkhuis                    henkfslijkhuis@gmail.com
Secretaris:  Jan Meijeringh                    janensaskiameijeringh@home.nl
Penningmeester:  Tonny Cramer
Bestuursleden:      Jans Timmer
                                 Tieme Oeben
                                 Gertjan Timmer
Verder is er een groep van een 10 baancommissarissen, die er zorg voor dragen, dat de baan in goede conditie verkeert als er ijs is en dat het “Ieshokkie’ bemand is.

We kennen een gezinslidmaatschap voor het gehele gezin. Dat kost €7,– per jaar. Hiervoor kunnen alle gezinsleden gebruik maken van de baan en de accommodatie.

We kennen ook een lidmaatschap voor alleengaanden. De kosten hiervoor zijn €4,–. Dat geldt ook voor kinderen van 18 jaar en ouder uit gezinnen die lid zijn.

 

 

Een Reactie op “IJsvereniging

  1. Volgens mij bij Jan Meijeringh (Stakenberg 11)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.