Dartclub

Welkom bij dartclub Tynaarlo!

Bij dartclub Tynaarlo staat het plezier in het spel darten en de gezelligheid voorop. We hebben de beschikking over een goede speelruimte en prima materialen. Er kan op dit moment gebruik gemaakt worden van maximaal  8 dartborden. Op dit moment zijn er ongeveer 19leden actief, voor het grootste deel inwoners uit Tynaarlo zelf, maar er zijn ook leden afkomstig uit Groningen, Zuidlaren. Iedere woensdag komen we bij elkaar in café Centraal Tynaarlo om 19:30. Het is mogelijk wat later te komen, maar dan moet je dit wel voor aanvang hebben doorgeven.

Werkwijze

[nggallery id=5]

Eerdere jaren hadden we een systeem waarbij iedereen van de club in dezelfde poule zat, en waarbij je dus uiteindelijk tegen iedereen een keer gespeeld had. Voordeel is dat je tegen iedereen een keer speelt, nadeel was echter, dat je op het eind van het schema soms geen partijen kon spelen omdat je tegenstanders niet aanwezig waren. Daarom hebben we sinds kort een nieuw speel systeem waarbij je minimaal 3 en maximaal 4 wedstrijden op een avond speelt (afhankelijk van de grootte van de groep.) Iedereen die op de dartavond aanwezig is wordt willekeurig ingedeeld in verschillende poules, die uit 4 of 5 man bestaan. Elke poule krijgt zijn eigen dartbord, waarop het de hele avond gooit.

Er wordt dan in elke poule volgens een vast schema tegen elkaar gegooid. Hieronder is zo’n schema te zien waarmee iedere poule speelt.

Uiteindelijk is er binnen elke poule een winnaar, een 2de  een 3de etc. Je krijgt dan punten toebedeelt volgens onderstaand schema.

1e 6 punten
2e 4 punten
3e 3 punten
4e 2 punten
5e 2 punten
Niet aanwezig 1 punt

Uiteindelijk is er elke week een standen schema aanwezig waarop iedereen zijn rang kan bekijken.Op deze manier komt er een ranking tot stand van iedereen die lid is van de dartclub. Na een aantal weken beginnen we weer met een schone lei en nieuwe kansen voor iedereen. Op deze manier loont het om elke woensdag te komen darten. Het is altijd spannend hoe je het in de poule van die avond doet en je wilt daarnaast natuurlijk ook proberen zo hoog mogelijk in het standen schema te eindigen. Meestal zijn we elke avond rond 22:30 klaar.

Andere activiteiten

Naast het reguliere schema worden er soms ook onderlinge toernooien af andere dartsgerelateerde spellen georganiseerd. Deze worden gewoonlijk op de reguliere woensdag gehouden en worden dan gespeeld in plaats van het normale schema. Rond kerst is er voor de dartleden een kersttoernooi, waar een mooie (wissel)beker bij hoort en daarnaast is er ieder jaar een toernooi voor de inwoners van het dorp Tynaarlo en de clubleden.  Ook hebben we een open darttoernooi gehouden voor de gemeente Tynaarlo, hier deden ongeveer 55 personen aan mee.

Contributie

Ieder lid betaalt 12,-euro contributie per seizoen, dit  moet elke eerste week van de competitie worden betaald. Van het geld worden nieuwe materialen als dartborden, stiften en schrijfborden betaald, maar ook evt. prijsjes en andere activiteiten tijdens de dartavonden.

Meedoen?

Vindt u het spelletje darten ook erg leuk en wil je ook graag eens tegen andere mensen spelen? Of wilt u ook eens een keer een kijkje nemen of meedoen met de dartclub? Kom gewoon eens een keer langs en doe vrijblijvend mee!!
Voor meer informatie:
Egbert Leiting  0592 544767

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.