HVT uitgaven

Tynaarlo, Drents dorp door de eeuwen heen

In 2016 is het boek Tynaarlo, Drents dorp door de eeuwen heen verschenen. Het boek is geschreven door Willem van der Meij. In het boek wordt de geschiedenis van het dorp chronologisch en thematisch beschreven. Het boek is verkrijgbaar bij verschillende winkels in het dorp en bij de bestuursleden van de HVT.

In 2004 is er het boek Wonen aan de Brink verschenen, in 2009 een boek met alle wetenswaardigheden van het Hageneind en in 2012 is het boek over het natuurbad Tinaarlo uitgekomen.

De titel van dit laatste boek is: “Natuurbad Tinaarlo. Eens de trots van het Noorden.” Naast het boek is er ook een DVD gemaakt met film opnames van het natuurbad uit de jaren zestig.

De boeken en DVD kunt u hier bestellen.

Dorpsstraat in Tynaarlo.

Op 8 juni 2019  was het gezellig druk in Café Centraal te Tynaarlo.

Er werd een nieuw boek gepresenteerd over de Dorpsstraat van dit mooie dorp door de “Historische Vereniging Tinaarlo”. Een werkgroep, bestaande uit Jacob Rossing, Henk Meyeringh, Jan Pieters en Albert Polling, is een aantal jaren bezig geweest met het uitzoeken van gegevens van mensen die er wonen of hebben gewoond. Wat er vooral veranderd is, is de middenstand. Daar is het grootste deel van verdwenen, zoals in veel kleine dorpen. De vele mooie foto’s in dit boek is een feest van herkenning voor menig Tynaarloër. Verder staan er wetenswaardigheden in, die de werkgroep voor een groot deel uit eigen herinneringen putte.

 Na een openingswoordje van de voorzitter Fenno Scheeringa en een inleidend praatje van dhr. Rossing werd het eerste exemplaar  aangeboden aan de wethouder van Cultuur, mevr. Oetra Gopal door dhr. Jacob Rossing. Zij was zeer verrast door het boek en prees de werkgroep met dit mooie resultaat.

Hierna vertoonde dhr. Rossing nog dia’s van foto’s, die niet in het boek stonden, maar toch de moeite van het bekijken waard waren.

Tenslotte werden de leden van de werkgroep in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en een exemplaar van hun boek. Het officiële gedeelte was hiermee afgelopen en de belangstellenden konden het boek kopen. Er vormde zich direct een lange rij, dus dit was een goed teken.

Ook is het boek te koop op de zomermarkt a.s. zondag 16 juni, waar de Historische Vereniging met een stand staat en  bij het ‘t Brughoes en de Alldro in Tynaarlo.

Nog in ontwikkeling:

Op dit moment is een werkgroep actief  om een boek, met als titel “Tussen de venen” te schrijven van de Es-, Osbroeks-, Akenveenweg, Karrestroeten, Kweeklust-, Sluis-, Groninger- en deels Meerweg.

Een Reactie op “HVT uitgaven

  1. Fenno Scheeringa

    Ook een goedemorgen. Gisteren waren er nog 16 stuks. Bij de Alldro of ´t Brughoes aan de Dorpsstraat te Tynaarlo kun je het boek kopen.

    Mvrgr., Fenno Scheeringa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.