Dorpsbelangen

In 1987 is de vereniging Dorpsbelangen Tynaarlo opgericht. Het doel van deze vereniging zoals dit in de statuten van de vereniging is vastgesteld is de behartiging van de algemene belangen van het dorp Tynaarlo en zijn inwoners.

Ieder inwoner van Tynaarlo die 18 jaar of ouder is, kan lid worden.

Contact

Bestuursleden

Nieuwslijn

(Ledenvergadering)

(Natuurbad)

 Het bestuur van de vereniging bestaat nu uit 8 leden, minimum aantal bestuursleden is 7. Zij houden zich bezig met de leefbaarheid van het dorp in de meest ruime zin. In het verleden is dit onder andere tot uiting gekomen door:

  • De aankoop van het natuurbad Tynaarlo door de inwoners van het dorp.
  • Het project Drenthecole, waarmee groenvoorzieningen werden gerealiseerd die het aanzicht van het dorp bepalen.
  • Het bruggetje over het Maatschappijgat.
  • Plaatsing van bankjes door het dorp.
  • Komst van de treintaxi naar Tynaarlo.
  • Kabeltelevisie.
  • Een aantal verkeersmaatregelen, die de veiligheid bevorderen.
  • Ook onderhoudt het bestuur contact met bijvoorbeeld de gemeente over het onderhoud van wegen, groenvoorzieningen en speeltuinen in en rond het dorp.

De verkeersproblematiek aan de Zuidlaarderweg en de daar op uit komende wegen heeft vanaf de oprichting van de vereniging een grote rol gespeeld. Ook nu nog houdt deze problematiek het bestuur druk bezig.

In ieder geval wordt er één keer per jaar een algemene vergadering gehouden, waarin verslag wordt gedaan over het afgelopen jaar. Deze vergadering is meestal gepland in de eerste helft van maart. Indien een bijzondere situatie zich voordoet, wordt er een extra vergadering bijeengeroepen, waarbij de leden geraadpleegd worden over een bepaald onderwerp.

De Vereniging Dorpsbelangen Tynaarlo behartigt de algemene belangen van de inwoners van Tynaarlo. Indien u dit ook uw belang vindt, kunt u zich als lid opgeven bij een van de bestuursleden.

Het algemene emailadres van de vereniging Dorpsbelangen Tynaarlo is tynaarlodorpsbelangen@gmail.com.

3 Reacties op “Dorpsbelangen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.