Historische Vereniging Tinaarlo

 

 

 

 

 

De Historische Vereniging Tinaarlo stelt zich ten doel de belangstelling voor en de studie over de geschiedenis en de cultuur van het dorp Tynaarlo te bevorderen.

opgericht 16 december 1996

Wat doet de Historische Vereniging Tynaarlo?

Het dorp Tynaarlo bestaat al meer dan 1200 jaar en de vereniging die haar geschiedenis bestudeert ruim 20. Toch is in die korte periode het ledental van de vereniging verachtvoudigd en zijn er een aantal werkgroepen die specifieke onderwerpen nader bestuderen. Zo is er al heel wat wetenswaardigs bekend geworden over de (deels al weer verdwenen of verbouwde) boerderijen en andere woonhuizen in ons dorp, over de bedrijven die er gevestigd zijn (geweest), over de zandwinning in de buurt, over de nutsbedrijven die ons van gas en elektra voorzien en over de Werdenscheweg. Vier of vijf maal per jaar houdt de vereniging een bijeenkomst in Café Centraal of Perron 3.

Bestuur H.V.T.

Lid worden van H.V.T.?

Dat kan door u op te geven bij de secretaris. Het lidmaatschap kosten 10,– euro p.p. per jaar. Voor informatie kunt u zich ook wenden tot de overige bestuursleden.

ANBI

HVT is een zogenaamde ANBI instelling:

  • Fiscaal nummer: 8162.34.401
  • Beloningsbeleid: Geen beloning, we zijn vrijwilligers.
  • Financiële verantwoording: Van de contributies van de leden en sponsorbijdragen kan de vereniging lezingen en excursies organiseren. Voor het uitgeven van boeken vraagt de Historische Vereniging Tinaarlo financiële steun van fondsen.

Sponsoring.

H.V.T. wordt gesponsord door:

 

4 Reacties op “Historische Vereniging Tinaarlo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.