Home

Deze Site

Deze Website is een initiatief van de Vereniging Dorpsbelangen en de andere verenigingen en stichtingen binnen het dorp Tynaarlo.

Tynaarlo is een dorp tussen Assen en Groningen en maakt deel uit van de gemeente Tynaarlo. Het dorp telt ongeveer 1800 inwoners verdeeld over zo’n 750 huizen. Het dorp ligt dicht bij de A28 en heeft perfecte verbindingen met de steden Groningen en Assen.

Tynaarlo bestaat al bijna 1200 jaar. Van die tijd is er niet zo veel meer te vinden, maar sommige oude verbindingen zijn nog steeds in het landschap te herkennen. Zo grenst het dorp in het oosten aan de Drentse Aa, de kern van het gelijknamige stroomdallandschap.

Het dorp kenmerkt zich door een grote betrokkenheid van de inwoners met alles wat in het dorp leeft en speelt. Het verenigingsleven bloeit op een geweldige manier, hetgeen ook tot uitdrukking komt op deze website.

In de menubalk bovenaan deze pagina ziet u de verschillende verenigingen die meedoen. Elke vereniging heeft een eigen stijl en dit komt tot uiting op de verschillende sites. U kunt naar een vereniging toe surfen door de vereniging aan te klikken.

 

De Gemeente Tynaarlo

De gemeente organiseert momenteel een aantal bijeenkomsten waarin U gevraagd wordt mee te praten over de toekomstige ontwikkelingen in de gemeente. Meer informatie staat hier . Data van locale bijeenkomsten staan hier.